Samotność - forum psychologiczne na temat samotności - dla wszystkich samotnych i osamotnionych - samotnosc

FAQ SzukajUżytkownicyGrupy Chat Gry RejestracjaZaloguj

Samotność

Psychologiczne forum dyskusyjne związane z tematem samotność, osamotnienie - na temat samotności dla wszystkich samotnych i osamotnionych.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa odsłona Linkin Park - jakie macie opinie
Autor Wiadomość
freebird 
Milczący

Wysłany: 2024-09-10, 07:56   Nowa odsłona Linkin Park - jakie macie opinie

Co sądzicie o nowej odsłonie Linkin Park? Nigdy nie byłem jakimś mega fanem tej kapeli, ich kawałki jako tako znałem, czasem jakiś celowo puściłem, ale to nie było dla mnie to. Jeśli chodzi o nową wokalistkę to jestem pozytywnie zaskoczony. Na pewno jest trudnym wejść do takiego zespołu, bo wiadomo jakie były oczekiwania fanów. Jedna grupa pewnie chciała by aby LP już nigdy nie występował bez Chestera, druga aby znaleźli męski wokal jak najbardziej zbliżony brzmieniowo a innych możliwości nawet nie liczę. Ja należę to osób które myślały że LP się rozpadł i nic z tego nie będzie. Nie śledziłem sytuacji i byłem bardzo zaskoczonym samym powrotem nie mówiąc już o kobiecym głosie na wokalu. Odważny ruch, ale może tak będzie lepiej? Facet zawsze byłby porównywany do Chestera a kobieta jest pewnie nieco inaczej odbierana. Oczywiście konserwatywni fani pewnie nie są zadowoleni z takiego obrotu sprawy. Natknąłem się na fajną opinię dot. Emily którą można traktować uniwersalnie do każdej sytuacji, w której zmienił się wokalista. To jest trochę tak jakby gdy śpiewają stare kawałki słuchać zespołu-cover a nie oryginału. Coś w tym jest. Dlatego ja nie będę oceniał jej przez pryzmat starych utworów, ale patrzę w przyszłość.
Pierwszy kawałek tj. Emptiness Machine bardzo mi się podoba choć mam pewne zastrzeżenia, trochę mało w nim tekstu samego w sobie, ale akurat w tym LP nigdy nie brylował. Nie każdy lubi damski wokal w zespołach grających taką muzykę jak LP ale ja do kobiecego głosu mam słabość, zwłaszcza jak ma coś w sobie, taką chrypkę albo "skrzeczy" w naturalny sposób. Jestem na tak.
Dodatkowo, doceniam teledysk a zwłaszcza drugą część. Jest dobrze zrobiony, przyjemnie się to ogląda i efekty komputerowe są ciekawe a jednocześnie nie zaburza to odbioru całości i jakoś fajnie się komponuje. Doceniam też malutkie easter eggi a postaci osób które gdy usłyszały kobiecy głos to odwracają się sprawdzić kto śpiewa. Fajnie obrazuje to odbiór fanów zespołu ; )

Marek Aureliusz 
Nowy

Wysłany: 2024-09-17, 20:04   

Rewelacyjny woklal, swietny singiel!

Odpowiedz do tematu