Wiek: 34 Dołączył: 24 Maj 2016 Posty: 268 Skąd: Mazowieckie/Kuj-Pom
Wysłany: 2016-10-15, 17:44 Znaczenie nicków
Ponieważ takie tematu nie znalazłem, uznałem, że takowy temat założę.
Skąd się wzięły Wasze nicki na tym forum? Dlaczego taki, a nie inny? A może były inne pomysły?
Mój nick, deaky, jest związany z moim zainteresowaniem muzyką, a w szczególności twórczością zespołu Queen. Na basistę zespołu, Johna Deacona, mówiono deaky. Ponieważ to dzięki muzyce Queen sam zacząłem grać, a John uchodził za człowieka cichego i spokojnego, jest to swego rodzaju hołd
Ja jestem słaby w wymyślaniu nazw i szukałem wokół siebie czegoś jako nick. Stwierdziłem, że długopis, przybór szkolny, odzwierciedla jakąś część mnie, więc niech będzie.
Luin - po elficku niebieski.
Hołd dla Tolkiena i jednocześnie dla mojej ulubionej drużyny piłkarskiej. A poza tym chciałam mieć nick dość niepowtarzalny.
Nigdy nie byłem dobry w wymyślaniu nicków, na wszystkich forach (jestem głónie na tych kolejowych, wszak to maja pasja) mam podobne. Na tym forum to pierwsza litera imienia, rok urodzenia i pierwsza litera nazwiska.