Bitter ale dlaczego od razu taka pogarda dla ludzi z tatuażem? Tego to z kolei ja nie rozumiem. Jak Ci się takie zdobienie ciała nie podoba to nikt Ci nie każe tych tatuaży robić ani ich ogladać u innych.
A odpowiadając na te Twoje żenujące pytania: tatuażami się nic nikomu nie udowadnia, to się robi dla siebie nie dla innych. Ale może musi minąć troche czasu zanim to zrozumiesz i dotrze to do Twojego mózgu (czasem ta droga może potrwać ).
Atakowanie kogoś dlatego, że ma tatuaż to naprawdę iście debilne podejście.
To zadna pogarda, raczej nazwanie rzeczy po imieniu, psucie czy tez poprawianie natury.
I pewnie ze go sobie nie zrobie, niestety co niektorzy wytatuowani prawie wszedzie nie mysla o tym ze sa ogladani przez innych czy oni tego chca czy tez nie. I wtedy takie nagle odwrocenie wzroku od delikwenta mogloby byc wyrazem odrazy, zniesmaczenia czy pogardy. Mogloby, nie musi.
I gdzie tu atak?
Chyba jestescie ludzie troche przewrazliwieni.
To tylko moja, moze dobitna i dosadna, ale jedynie opinia.
I nie wierze ze widoczny tatuaz robi sie dla siebie. Duzo w tym zaklamania, no ale trzeba miec jakies wytlumaczenie.... Jasne, dla siebie
Zeby uciac owe szarpanie...
- Nikogo nie ocenilem po wygladze, nie pisze ze ktos tam jest debilem bo cos tam...
- Odpowiedzialem na zadane w pierwszym poscie pytanie
i czytaj moze ze zrozumieniem .
A jak dotad nikt nie odpowiedzial na pytanie; po co?dlaczego? , poza zdawkowym; dla siebie.
To jest wlasnioe odpowiedz na poziomie.Wszystko jasne...
A co jeśli ktoś rzeczywiście robi to DLA SIEBIE. Nie potrzebuję całemu światu tłumaczyć dlaczego akurat w tym momencie życia, zrobiłam sobie taki tatuaż, bo może mam ochotę zachować to właśnie dla siebie, a nie urządzać z tego pokazówkę i wszystkim się chwalić?
Polecam czytanie ze zrozumieniem również Tobie.
Ale w porządku, skoro czujesz się w ten sposób lepszy od innych i to Ci pomaga, to okej. Wszystko jasne ...
A gdzie ja napisalem ze czuje sie lepszy od innych? I o jaki sposob tego czucia sie lepszym piszesz, to tak zebym wiedzial...
pewnie ze nie musisz calemu swiatu sie tlumaczc, ale jak ktos spyta.: dlaczego to zrobilas?
DLA SIEBIE , to odpowiedz, uwazasz na poziomie odpowiedzi?
Nie musisz pisać, w Twoim sposobie wypowiadania się jest wystarczająco dużo pogardy.
Tak. Taką odpowiedź uważam, za wystarczającą, mogę do tego dodać, co dla mnie oznacza dany wzór i jaka jest jego historia. I jest to z pewnością lepsza odpowiedź niż "zrobiłam to bo koleżanka też ma" albo "bo taka jest moda".
Nie, zrobiłam to dla siebie i ma to dla mnie znaczenie. Poza tym, pasjonuje mnie kultura tatuażu, proces jego robienia i kulturowe znaczenie. I każdy tatuaż zrobiłam dla siebie, bo gdyby było inaczej to wszyscy znajomi wiedzieliby co i gdzie mam wytatuowane, a tymczasem mało kto w ogóle wie, że mam tatuaże.
Zresztą, Ciebie i tak zapewne żadna odpowiedź nie będzie satysfakcjonowała, bo widać, że jesteś uprzedzony.
Ostatnio zmieniony przez Satan'sLittleHelper 2017-04-17, 10:07, w całości zmieniany 1 raz