Wysłany: 2016-03-23, 11:29
Uwielbiam "Castle'a" :) Bardzo lubię też "Mentalistę" i "Forever" (bardzo żałuję, że wyprodukowano tylko jeden sezon). Kocham Agathę Christie, więc ostatnio odświeżam sobie serie ekranizacji z Davidem Suchetem i Geraldine McEwan (moim zdaniem najlepsi odtwórcy Poirota i panny Marple). Śmieszy mnie też nasza polska "Niania" i "Kasia i Tomek", ale oglądam raczej od czasu do czasu, jak akurat trafię w tv, podobnie serie CSI i NCIS.
Jeśli chodzi o seriale, to ja tylko oglądam kryminalne i polskie. Bardzo mnie interesują kryminalne sprawy, więc i lubię takie seriale.
Bardzo dobry serial był "Glina", potem też był polski serial "Wydział zabójstw", "Pitbull".
Czyli wszystko, co jest związane z policją kryminalną i wydziałem zabójstw. Ale w takich serialach, zawsze jest dużo dodawane i koloryzowane. Ponieważ praca policji cywilnej, kryminalnej, różni się trochę w rzeczywistości od tego, co pokazują w serialach kryminalnych.
Ogólnie, praca techników kryminalistycznych, biegłego na miejscu zbrodni i oficerów policji, wygląda trochę inaczej w rzeczywistości, niż w serialach. Chociaż to podobnie wygląda i niektóre szczegóły są takie same, to jednak: serial kryminalny, a rzeczywistość to dwie różne sprawy.
Zawsze mnie interesowała praca policji kryminalnej i z wydziału zabójstw. Sporo wiem na ten temat.
Z braku fajnych seriali (chyba wszystkie już obejrzałam ...) wzięłam się od początku za Z Archiwum X i muszę przyznać, że bawię się świetnie oglądając ponownie te stare odcinki ;)
Damianos261 [Usunięty]
Wysłany: 2017-04-18, 15:51
A ja z kolei mam swój serial Outcast opętanie sezon 2 Polecam dla znawców tematu :)
Ja to najbardziej kocham polskie seriale kryminalne, ale też wyjątkowo jeden, amerykański serial pt. "Bez litości" ze Stevenem Seagalem.
Bardzo dobry serial kryminalny ze świetnym aktorem amerykańskim.