Samotność - forum psychologiczne na temat samotności - dla wszystkich samotnych i osamotnionych - samotnosc

FAQ SzukajUżytkownicyGrupy Chat Gry RejestracjaZaloguj

Samotność

Psychologiczne forum dyskusyjne związane z tematem samotność, osamotnienie - na temat samotności dla wszystkich samotnych i osamotnionych.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co dorzucić do szamponu przy łuszczycy skóry głowy?
Autor Wiadomość
frosto
Nowy

Wysłany: 2025-08-20, 11:17   Co dorzucić do szamponu przy łuszczycy skóry głowy?

Od jakiegoś czasu używam łagodnego szamponu, ale czuję, że to za mało przy łuszczycy skóry głowy. Zastanawiam się, czy można coś dodać do gotowego szamponu, żeby wzmocnić jego działanie?

freebird 
Milczący

Wysłany: 2025-08-20, 22:04   

Kwas salicylowy. Łagodny szampon na zmianę z leczniczym. Oliwa z oliwek żeby zapobiec wysuszeniu i zmiękczyć łuskę.

talks 
Nowy

Wysłany: 2025-08-21, 10:50   

Olejek herbaciany do szamponu. Leczy cudownie – działa przeciwzapalnie i łagodzi zmiany. Ja stosuję razem z szamponem Psorisel, bo jego baza jest delikatna i dobrze tolerowana przez moją skórę.

Ostrzeżeń:
 4/4/4
Wysłany: 2025-08-21, 14:11   

Dodać kilka kropel olejku herbacianego do szamponu?

talks 
Nowy

Wysłany: 2025-08-25, 12:40   

Dokładnie. W zależności od tego, jak skóra zareaguje – bo olejek jest dość mocny – można zacząć od 10 kropli i ewentualnie zwiększyć do 20. Pozostawić na skórze kilka minut i normalnie spłukać. Ja dodaję go właśnie do Psorisel i to połączenie bardzo mi służy. Poczytaj o właściwościach tego olejku, warto go przetestować.

Odpowiedz do tematu