Cycki z kurczaka można pokroić w kostkę, podsmażyć i zrobić do tego pyszny sosik. Prosto i szybko.Ehh... smaku sobie narobiłam na ten sos.
O! cytrynko, szczegóły proszę, tzn. na chłopski rozum mi wytłumacz jak się g przygotowuje :)
Kroisz w kostkę piersi z kurczaka, podsmażasz na oleju. Następnie podsmażasz cebulkę tak aby się zeszkliła. Zeszkloną cebulę razem z podsmażonym kurczakiem przekładasz do garnka, zalewasz wodą i gotujesz. Odpowiednio przyprawiasz, potem zagęszczasz śmietaną i sosik gotowy. Coś jak potrawka z kurczaka, tylko kurczak w innej formie. I do tego ziemniaczki ugotowane i jedzenie jak się patrzy.
Dobre jedzonko, ale piersi z kurczaka zanim podsmażysz zanuż zalewie olej + przyprawy i zamieść w lodówce na 24 godziny. Potem zrób jak w/wymieniony przepis.
Dobre jedzonko, ale piersi z kurczaka zanim podsmażysz zanuż zalewie olej + przyprawy i zamieść w lodówce na 24 godziny. Potem zrób jak w/wymieniony przepis.
Mariette no i proszę, też dowiedziałam się czegoś nowego
Dziś kminie nad pulpetami z mięsa indyczego z kasza maną w sosie koperkowym do tego kopytka a jako dodatek zrobię marchew z groszkiem w zasmażce...!!!
A co u was dziś...???;D
Tutiki [Usunięty]
Wysłany: 2013-01-13, 11:06
pulpety a fuj
kasza manna fuj
sos koperkowy bleeee
marchewka ale bez grodzku
a myślałam że się załapie na jakiś dobry obiadek, bo sama nie mam pomysłu co zrobić
neo-geisha [Usunięty]
Wysłany: 2013-01-13, 11:11
Mamusiowe uszka i barszczyk czerwony sponsorowany przez winiary ^^. Kucharka ze mnie niezła!:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach