Rekrutacja brzmi jak na wydział uczelni!! hehe;)
Po prostu trzeba mieć w sobie ogromny zapał i chęci do robienia rzeczy które pozwala nam się spełnić. Wiadomo jakiś warsztat jest potrzebny i komunikacja bo uwierz bywa i tak na kuchni jak w hell's kitchen! ;D
Każdy z nas chce robić w życiu to co lubi a mi akurat to jest dane!!;)
Wiadomo sól to sól ale otrzymywana w sposób naturalny np. w odstojnikach czy wysoko w górach (Andach) jest mniejszym złem. I to ja wybieram!!!;D heh
A to przepraszam !!!;p Polecam zatem zupy kremy zblendowane warzywa i będzie pysznie.;)
Widzę, że to grubsza sprawa są już to "kuchenne podboje" wydobywaniu smaku naturalnymi sposobami. To już nie jest przelewka i amatorszczyzna!! hehe;D Zatem gotujmy tak aby nam smakowało i sprawiało przyjemność.!;)
Świetnie musztarda jest good. Dodaj oliwę sok z cytryny bądź limonki odrobinę miodu i masz winegret jak z bajki.;)
Te zupki to typowo anglosaskie jedzenie. Anglosasi nie mają swojej kuchni. Jeden z francuskich przywódców powiedział (myśląc o Anglii) że niema co ufać narodowi który niema swojej kuchni. Jedynym ich wymysłem to jest "ryba i frytki". Ale nie można zapomnieć o smażonych cienkich kiełbaskach, groszku zielonym i ziemniakach (piure).
To wszystko na obiad ..mniam
Ostatnio włożono do miksera super silnik (chyba milion obrotów na minutę ). Papki które w nim powstają nie pozwalają odróżnić składników. Np: dodajemy karalucha to łapek nie będzie widać tylko troszkę zbrązowieje papka. Sprzedają go jako cudotwórca robiący super "jedzenie".....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach